Brandgrens Rotterdam

De Brandgrens is de grens om het door het bombardement van 14 mei 1940 verwoeste gebied van Rotterdam. De omtrekken van dit gebied zijn blijvend in de stad gemarkeerd met lichtgevende grondarmaturen. De Brandgrens audiotour leidt de wandelaar in 30 geluidsfragmenten langs deze 12 km lange Brandgrens, en vertelt op indrukwekkende wijze over de stad en zijn bewoners van toen.

 

Kwaliteit
De Brandgrens audiotour is gemaakt in een tijd dat hiervoor nog geen standaard apps beschikbaar waren. De audiobestanden moesten worden gedownload als een Zip-file, uitgepakt en handmatig in een MP3 speler worden geladen. De routekaart, een pdf, moest uitgeprint worden voor vertrek. Best omslachtig en een behoorlijke drempel voor wat minder technisch aangelegde mensen. Om de route de aandacht te geven die ze verdient, heeft Tot De Verbeelding de route nu ook geschikt gemaakt voor gebruik in de IZI-Travel app.

 

IZI Travel
IZI Travel is een smartphone applicatie – een app – waarmee audiotours en virtuele musea beluisterd en bekeken kunnen worden op locatie. De app biedt toegang tot een divers aanbod, automatiseert de weergave en helpt met navigeren langs de route.
Voor gebruik van de app of de audiotours ben je niet afhankelijk van mobiel internet. Je kunt thuis, via wifi, de IZI Travel app en de gewenste routes downloaden. IZI travel is beschikbaar voor iOS, Android en Windowsphone. Het is een robuuste, gebruiksvriendelijke en goedkope optie. Dat wil echter niet zeggen dat IZI de beste oplossing is voor elke multimediale tour. Er zijn verschillende apps die vergelijkbare diensten mogelijk maken, ieder met zijn eigen voor- en nadelen.