Er zijn verschillende projecten waar we aan werken. Eelco Romeijn, een van de oprichters van Stichting Tot de Verbeelding, is al jaren producer van (digitale)media, van audiotours tot location based games, van filmpjes en foto’s, van documentaires tot korte video’s.

Eelco richtte Tot de Verbeelding op samen met Carla Leurs, subsidiewerver en verhalenverteller. Onder de vlag van de stichting initiëren de oprichters eigen projecten of ze bieden een rechtspersoon waaronder anderen hun projecten kunnen realiseren.

De Eet-alage - audiotour over stadslandbouw in Amsterdam
De Eet-alage - audiotour over stadslandbouw in Amsterdam
De Eet-alage van Stadslandbouwproject NoordOogst is een laagdrempelig “openlucht museum”, dat op een creatieve en inspirerende wijze de eerlijke voedselketen dichter bij de mens brengt.

NoordOogst is een plek waar de betekenis van voedsel in de stad bijzondere waarde krijgt door het realiseren van kleinschalige, duurzame stadslandbouw. Niet alleen door zelf op een ecologisch verantwoorde manier voedsel te produceren, maar ook om mensen te inspireren om bewust met eten om te gaan. Wij laten zien dat kleinschalig produceren, zowel commercieel en economisch aantrekkelijk kan zijn en tegelijkertijd duurzaam en verantwoord.

Een van de belangrijkste doelen van Stadslandbouwproject NoordOogst is om de sociale cohesie tussen verschillende bewoners te vergroten. Dit kan door ontmoeting op ons stadslandbouwproject maar ook door samen dingen te doen, zoals vrijwilligerswerk of samen te tuinieren.

Locatieve media
Deze creatieve audiotour laat u zien en vooral horen welke bedrijven er op NoordOogst actief zijn, wat ze doen en waarom.

De app is de soundtrack van een film die zich voor je eigen ogen afspeelt. Het geluid geeft een indringend beeld van het terrein; je hoort dingen die je normaal gesproken niet zo opvallen; de bijen op bloemen en in de korf, spelende kinderen bij buitenkans, knorrende varkens, een pruttelend biervat, drukte in de keuken van Stroop, vuur in de oven, zompige voetstappen in de vochtige bodem, etc.

Wandeling
De route kent geen past parcours. Je kunt het gebied zelf ontdekken. De audiofragmenten worden op de locaties automatisch afgespeeld. Tussen de verhalen door ontvangt u Radio NoordOogst. De audiotour duurt ongeveer 1,5 uur.

De verhalen beluistert u het best met een koptelefoon of oortjes.

Voor de ingang van NoordOogst is ruime parkeergelegenheid.

NoordOogst is te bezoeken tussen zons op- en ondergang. ’s Avonds is het toegangshek gesloten.

Installeren
Om de audiotour te beluisteren installeer je eerst de iziTRAVEL app.
Vervolgens scan je onderstaande QRcode of zoek in de iziTRAVEL app naar Eet-alage.

Regie en concept: Eelco Romeijn
Soundtrack: Ton van Erp
Tekst: Peter Hendriks
Zakelijke leiding: Carla Leurs

GEZOND(ER) WORDEN DOOR EEN SPELLETJE TE SPELEN
GEZOND(ER) WORDEN DOOR EEN SPELLETJE TE SPELEN
Niet alle GPS gestuurde apps zijn navigatie hulpmiddelen.
Je hoeft immers niet altijd van A naar B; van A naar Z via G en X is ook leuk.

Een grote categorie apps heeft tot doel je te laten bewegen, je fitter te maken en dus gezonder.
Sommige apps doen dat door bewegen leuker te maken en je te motiveren vol te houden, andere apps meten en analyseren zo ongeveer alles: je bewegingen, je afgelegde afstand, je verbrandde energie, je gemiddelden, je topprestaties, je hartslag en nog veel meer. Serieuze sporters kunnen daar veel baat bij hebben.
Er zijn apps voor wandelen, hardlopen, skieën, schaatsen, fietsen, skaten, fitness, golf en zelfs vissen…

POI Creatives produceerde voor NISB de iPhone game: StraatGolf

StraatGolf is een levensechte, GPS gestuurde golfsimulator voor iPhone, iPad en iPod touch.

Aan het begin van het spel plaatst je telefoon 3 virtuele holes op de kaart. De laatste hole is je vertrekpunt, je loopt dus een rondje. Door met je telefoon te zwaaien met een gestrekte arm speel je de bal. Na het slaan zie je je golfbal over de kaart rollen in de richting van de eerste hole. Als je tenminste een beetje goed slaat; birdies, bogeys en slices, alles is mogelijk.

Straatgolf is sociaal
Daag je collega’s, vrienden of buren uit, want StraatGolf speel je met één tot vier spelers op dezelfde iPhone. Alleen op de iPhone heb je de optie om actief te spelen; je moet dan lopen naar de plaats waar je virtuele golfbal ligt om weer te kunnen slaan.

Er is ook een mogelijkheid om passief te spelen. Je kunt dan altijd slaan zodat je ook op je kantoor of in je huiskamer kunt spelen.

LOCATION BASED GAME ‘THE ROTTERDAM CONSPIRACY’
LOCATION BASED GAME ‘THE ROTTERDAM CONSPIRACY’
Eelco Romeijn ontwikkelde in 2010 al een volledig werkende demo, inclusief interactieve website, van een spannende location based game die luistert naar de naam ‘The Rotterdam Conspiracy’. Deze informatieve game die feiten en fictie vermengt, speelt zich af in de Rotterdamse haven en is speels gebaseerd op de kleurrijke historie van de Rotterdamse scheepswerf RDM op de Heijplaat.

Mobiel entertainment

Van oprichting tot de bloeiperiode en het verval van de scheepsbouw in Nederland. De mogelijke defensie orders uit Taiwan die de Tweede Kamer uiteindelijk verhinderde. Nu steeds meer mensen met een smartphone met ingebouwde gps rondlopen, groeit de vraag naar locatie gebaseerde spellen en tours. Mensen willen immers het liefst geïnformeerd worden terwijl ze vermaakt worden.

Productie

Met deze demo game hebben we laten zien dat het ontwikkelen van een dergelijke game, van idee tot realisatie, bij ons in vakkundige handen is. Het gehele project (idee, script, gamecontent productie, websiteproductie en project management) hebben wij in eigen huis uitgevoerd, in samenwerking met enkele externe specialisten.

Hieronder vindt u de trailer van het spel.

Brandgrens audiotour Rotterdam
Brandgrens audiotour Rotterdam
De brandgrens is de grens om het door het bombardement van 14 mei 1940 verwoeste gebied van Rotterdam. De route is blijvend in de stad gemarkeerd met lichtgevende grondarmaturen.
Een indrukwekkende audiotour leidt de wandelaar in 30 geluidsfragmenten langs de 12 km lange brandgrens, en vertelt over de stad en zijn bewoners van toen.

Kwaliteit
De Brandgrens audiotour is naar mijn mening een van de beste producties in dit genre, maar gemaakt in een tijd dat hiervoor nog geen apps beschikbaar waren. De audiobestanden moesten worden gedownload als een Zip-file, uitgepakt en handmatig in een MP3 speler worden geladen. De routekaart, een pdf, moest je uitprinten voor vertrek. Heel omslachtig en een behoorlijke drempel voor wat minder technisch aangelegde mensen. Om de route de aandacht te geven die ze verdiend hebben POI Creatives de route geschikt gemaakt voor automatische weergave in de IZI-Travel app.

IZI Travel
Met de smartphone applicatie IZI Travel is het mogelijk audiotours en virtuele musea te beluisteren en te bekijken op locatie. De app biedt toegang tot een divers aanbod, automatiseert de weergave en helpt je met navigeren langs de route.
Om niet afhankelijk te zijn van mobiel internet (en je databundel te sparen) kun je thuis, via wifi, de mediabestanden en kaarten downloaden naar de app. IZI travel is beschikbaar voor iOS, Android en Windowsphone.

Contentproductie
Op dit moment zijn we meerdere routes aan het ontwikkelen voor het IZI Travel platform. Het is robuust, gebruiksvriendelijk en goedkoop. Maar dat wil niet zeggen dat dit de beste oplossing is voor elke multimediale tour. Er zijn verschillende apps die vergelijkbare diensten mogelijk maken, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. We adviseren opdrachtgevers onafhankelijk wat het beste is; een eigen app ontwikkelen of content aanbieden in een bestaande app.

GPS Ranger
GPS Ranger
De GPS Ranger was een van de eerste apparaten waarmee multimedia rondleidingen konden worden gemaakt. Veel dierentuinen maakten gebruik van het systeem. Voor de Nederlandse importeur van de Ranger maakten we deze instructiefilm.