eet-alage audiotour banner

NoordOogst is een plek in Amsterdam Noord waar de betekenis van voedsel in de stad bijzondere waarde krijgt door het realiseren van kleinschalige, duurzame stadslandbouw.
Hier wordt niet alleen op een ecologisch verantwoorde manier voedsel geproduceerd, maar worden mensen ook geïnspireerd om bewust met eten om te gaan. NoordOogst laat zien dat kleinschalig produceren zowel commercieel en economisch aantrekkelijk kan zijn als duurzaam en verantwoord. Naast het promoten van duurzaamheid heeft Stadslandbouwproject NoordOogst als doel om de sociale cohesie tussen verschillende bewoners te vergroten. Dit gebeurt door ontmoetingen te creëren op het terrein maar vooral door samen dingen te doen, zoals vrijwilligerswerk of samen te tuinieren.

 

De Eet-alage

De creatieve audiotour De Eet-alage laat bezoekers zien – en vooral horen – wat er zoal gaande is op NoordOogst: welke bedrijven er op NoordOogst actief zijn, wat ze doen en waarom dat ze dat doen. De audiotour laat op een unieke manier kennismaken met de veelzijdigheid van het Stadslandbouwproject NoordOogst.

Bezoekers kunnen de audiotour eenvoudig downloaden of afspelen op hun telefoon. De route kent geen vast parcours. Al wandelend over het terrein, worden audiofragmenten op de verschillende locaties automatisch afgespeeld: luisteraars krijgen een soundtrack bij datgene wat zich voor hun eigen ogen afspeelt. De audiotour versterkt het beeld van het terrein; je hoort dingen die je normaal gesproken niet zo opvallen; de bijen op bloemen en in de korf, spelende kinderen bij buitenkans, knorrende varkens, een pruttelend biervat, drukte in de keuken van Stroop, vuur in de oven, zompige voetstappen in de vochtige bodem, etc.

 

 

Praktische informatie
Het adres van NoordOogst is Meteorenweg 272, 1035 RN Amsterdam.
Voor de ingang is ruime parkeergelegenheid. NoordOogst is te bezoeken tussen zonsopkomst en ondergang. ’s Avonds is het toegangshek gesloten.

De audiotour duurt ongeveer 1,5 uur.
Om de audiotour te beluisteren, installeer je eerst de iziTRAVEL app.
Vervolgens scan je onderstaande QRcode of zoek in de iziTRAVEL app naar Eet-alage.

 

 

Credits
Regie en concept: Eelco Romeijn
Soundtrack: Ton van Erp
Tekst: Peter Hendriks
Zakelijke leiding: Carla Leurs